Cecilie og de andre unge til Ungdomsfestival nød at diskutere politik i weekenden.

Festival med fællesskabsfølelser

I weekenden d. 10.-12. november var ca. 60 unge samlet til Enhedslisten og SUFs Ungdomsfestival i Middelfart. Her diskuterede de blandt andet feminisme, EU, venstreorienterede film og spillede bordtennis, billard og Scrabble.

For Cecilie fra Brøndby var det det første egentlige politiske arrangement, og hun var positivt overrasket over den afslappede form og den store fællesskabsfølelse, der opstod på festivallen.

“Det er utroligt rart at se unge på min egen alder, som har samme interesse for politik og for samfundet som mig. Vi deler oplevelser med hinanden og taler med hinanden om forskellige politiske områder. Og der er rig mulighed for at blive klogere, for vi har alle forskellige hjertesager, hvor vi ved en masse. Det er fedt at blive inspireret af hinanden, og jeg føler virkelig, at jeg har fået udvidet min horisont.”

Der var flere af deltagerne, hvor det som for Cecilie, var deres første møde med Enhedslisten og dét at beskæftige sig med politik sammen med andre unge. Og stemningen var høj, og det var meget tydeligt at mærke den stærke samhørighedsfølelse, der opstår, når man taler sammen og har et stærkt fælles værdigrundlag.

“Jeg er medlem af Enhedslisten, og jeg har fået rigtig meget mod på at lave mere politik. Jeg har skrevet mig på til at være mere aktiv i Ø, og i næste uge skal jeg med til et vælgermøde sammen med Mikkel, som også kommer fra Brøndby, men som jeg først har lært at kende her.”

Enhedslistens folketingsmedlem, Nikolaj Villumsen, sluttede festivallen af med en stor opfordring til, at de unge gik ud og talte med deres familier, klassekammerater og venner om at stemme Danmark i en rød og grøn retning til kommunal- og regionsvalget d. 21. november.
Vi håber, I møder nogen af dem, for de har visionerne for et stærkt og solidarisk fællesskab og modet til at gøre drømme til virkelighed.