Enhedslistens byrådsmedlemmer mødtes i Odense i august for at tale om kommunalpolitik og valgkamp.

Enhedslisten skyder kommunalvalget i gang

af Mads Malik Knudsen, Kampagnesekretær

130 kandidater og lokale byrødder var samlet til sommertræf i Odense i weekenden d. 26. og 27. august. Her skød de sammen valgkampen i gang. Gennem oplæg og workshops fik kandidaterne redskaber til de mange situationer, som man kommer ud for, når man fører valgkamp. Paneldebatter, pressehåndtering og konstituering blev livligt diskuteret og øvet i fællesskabet.

Insights fra en deltager
Martin Konradsen, 31 år, er opstillet som nr. 6 i Aarhus Kommune. Han var utrolig begejstret for at være med.

Hvorfor har du valgt at stille op?
”Jeg stiller op i Aarhus, fordi vi har behov for at gøre meget mere for de grønne åndehuller. Vi skal ikke bygge store højhuse på vores grønne områder. Vi skal slå ring om vores fælles natur. Jeg vil hellere have mere vild natur, som folk i Aarhus kan benytte.”

Klar til debat og fælles fodslag
Martin skal til sin første paneldebat i valgkampen mandag 25. September. Derfor var sommertræffets workshop om paneldebat en værdifuld og brugbar træning for ham. Martin fortæller, at det er vigtigt for ham at være ordentligt forberedt, og at det er tit de små ting, som man ikke tænker over, der kan gøre en stor forskel.

”Det var også fedt at få afprøvet sine argumenter og få en god feedback fra de andre. Det gør, at jeg føler mig endnu mere klar til at tage til debatter og give den gas.”

Det sociale var også sat i fokus på sommertræffet. Det er vigtigt for fællesskabet, at der er tid til at snakke sammen og lære af hinanden.

”Jeg fik utroligt meget ud af at snakke med byrødder og kandidater fra andre kommuner. Fx vil man nedlægge nogle af busruterne i Aarhus, hvilket er et stort problem. Ikke kun for Aarhus Kommune, men ligeså meget for mange af de omkringlæggende byer og kommuner. Vi er en universitetsby og mange pendler hver dag fra Randers, Ebeltoft, Grenaa og mange andre steder. Nedlæggelse af busruterne skaber store udfordringer for de studerende, der ikke bor i Aarhus. Når vi taler sammen på tværs af kommunerne, kan vi også bedre lave fælles front mod nedskæringerne.”

Martin og de andre fra Østkredsen satte sig derfor sammen og snakkede om, hvordan de sammen kan være med til kæmpe for den offentlige transport på tværs af kommunegrænserne.

Vær ikke i tvivl. Enhedslisten er klar til valgkamp. Vi ses på gaden, til debatterne, i forsamlingshusene og ikke mindst til valgfesterne.

God valgkamp!