Enhedslisten i KL stemmer imod lockout

Det er ikke en enig bestyrelse hos Kommunernes Landsforening der varsler lockout. Enhedslistens Jesper Kiel stemte imod, og mener lockoutvarslet er helt ud af proportioner.

Enhedslistens medlem af KL’s bestyrelse, Jesper Kiel, siger:

  • Jeg vil gerne understrege, at det ikke er et enigt KL der varsler denne lockout. Jeg stemte imod lockout-varslet i KL’s bestyrelse. Lockouten er helt ude af proportioner. Det handler tydeligvis om at sætte de offentligt ansatte en pistol for panden, og presse dem til at droppe deres ellers rimelig krav. Det synes jeg er langt ude.
  • Lige nu står hundredtusindvis af offentligt ansatte og frygter lockouten. De er med god grund bange for at det skal gå dem, som det gik lærerne i 2013, der jo blev tromlet af regeringen og KL. De frygter selvfølgelig at det hele er aftalt spil, og ender med et regeringsindgreb der kun tilgodeser arbejdsgiverne. Når de offentligt ansatte går ind i den her konflikt, skal de vide at Enhedslisten støtter dem.

Jesper Kiel sidder i KLs bestyrelse frem til KL-topmødet 8. marts, hvor en ny bestyrelse bliver valgt. Her har Enhedslisten udpeget Per Clausen fra Aalborg i den nye periode. Jesper Kiel er pt. i Aalborg.